Завладяващата миризма. Хрупкавата хапка. Соленият вкус. Масленият завършек. А дори и карамелизирания вариант.

...
Завладяващата миризма. Хрупкавата хапка. Соленият вкус. Масленият завършек. А дори и карамелизирания вариант.
Коментари Харесай

Вижте защо в киното се предлагат пуканки

Завладяващата миризма. Хрупкавата хапка. Соленият вкус. Масленият свършек. А даже и карамелизирания вид. Хората ще разпознаят тази миризма и усет на всички места. Защо се любуваме на вкусовите си рецептори с тези хрупкави зрънца, до момента в който очите ни се любуват на огромния екран? Нека забележим каква е повода, толкоз доста хора да изпитват потребност от пуканки по време на филм и за какво в киното се оферират най-вече пуканки.
Естествено, това се дължи най-много на цената, удобството и времето на приготвяне за пуканки. Те саевтини за продавачите и за клиентите, а приготвянето им не изисква доста съоръжение. Освен това пуканките стават известни по време, когато киносалоните обезверено се нуждаят от стопански тласък, и по този начин пуканките се появяват в света на киното. Забавен факт е, че пуканките не се отнасят единствено до изпуканите зърна. Това е и наименованието на характерния тип царевица, която се употребява за изработката на пуканки. Първоначално тя е отглеждана в Централна Америка и става известна в средата на XIX век. В съпоставяне с други похапванки и най-различни снаксове, по това време тя е била супер лесна за подготвяне, а през 1885 година, когато е изобретена мобилната машина за пуканки, задвижвана с пара, направата им става още по-удобна. В края на XIX в. по улиците се появяват голям брой самостоятелни снабдители на пуканки. Те са били нещо като предшествениците на камионите за храна.
Тъй като производството на пуканки е било на ниска цена, те са били евтини и за пазаруване, което е нараснало известността на това лакомство по време на Голямата меланхолия. Депресията усилва разноските на потребителите за по-евтини първокласни артикули като пуканки и филми, и двете промишлености се сплотяват. Киносалоните позволяват на избран продавач на пуканки да продава тъкмо пред киното против дневна такса. Към средата на 40-те години на ХХ в. обаче кината се отхвърлят от медиатора и стартират да имат лични щандове във фоайето. Въвеждането на концесионните щандове с пуканки в киносалоните поддържа киноиндустрията и от този момент насам пуканките са главен артикул при гледането на филми. Естествено към този момент е много известна потреблението на начос с топено сирене или различен тип сос, както и всевъзможни други разядки като бонбони, ядки, а на някои места даже и някой различен бургер.

Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР